Združenje protifašistov, borcev za vrednote NOB in veteranov Koper

Associazione antifascisti, combattenti per i valori della LLN e veterani di Capodistria

 

Spletni bilten Združenja

DOMOVO NAS VEDNO AKTUALNODOSJESPOMENIKIPUBLIKACIJEVČLANI SEISTRSKI ODRED SPLETNI DNEVNIKFACEBOOKKLUB BRIGADIRJEV POVEZAVE OSVOBODITEV SLOVENSKEGA PRIMORJAKOLEDAR PRIREDITEVPRVI UPORI PROTI FAŠIZMUIZROČILO TIGRAPRIMORSKAIN-MEMORIAM

 

Fojbe laži in fašizma

Stran je oprta s ciljem iskanja resnice, razumevanja in strpnosti.

To kar se je ob letošnjem praznovanju italijanskega Dneva spomina dogajalo v Italiji in zlasti v Bazovici, je preseglo vse meje spoštovanja moralnih vrednot, zgodovinskih resnic in dobrososedskih odnosov. Ponovno smo bili priče potvarjanja resnice o drugi svetovni vojni, celo obtoževanju partizanov za poboje otrok in starim iredentističnim ozemeljski zahtevam.

Da bi zaustavili širjenje laži, nestrpnosti in obnavljanja fašizma pripravljamo v Kopru posebno mednarodno okroglo mizo ZA RESNICO IN SOŽITJE.

Osnova za začetek razprave je e-knjiga FOJBA LAŽI, avtorja Miloša Ivančiča, ki jo lahko preberete na tej povezavi.

K sodelovanju vabimo tudi vas. Tu na tej strani bomo objavljali informativne, raziskovalne in komentirane prispevke. Uredništvo si pridržuje pravico, da objavi samo prispevke, ki ne širijo laži in nestrpnosti, in to avtorjev, ki se bodo podpisali s pravim imenom in priimkom. Za vse s psevdonimi ali sumljivimi podpisi zahtevamo pred objavo fotografijo osebne izkaznice.

 

Združenje protifašistov Koper in Miloš Ivančič ©

NA VRH