Združenje protifašistov, borcev za vrednote NOB in veteranov Koper

Associazione antifascisti, combattenti per i valori della LLN e veterani di Capodistria

 

 

Spletni bilten Združenja

Vstala Primorska

DOMOVO NAS VEDNO AKTUALNODOSJESPOMENIKIPUBLIKACIJEVČLANI SEISTRSKI ODREDSPLETNI DNEVNIKFACEBOOKKLUB BRIGADIRJEV POVEZAVEOSVOBODITEV SLOVENSKEGA PRIMORJAKOLEDAR PRIREDITEVPRVI UPORI PROTI FAŠIZMUIZROČILO TIGRAPRIMORSKAFOJBA LAŽIIN-MEMORIAM

 

O NAS

Združenje protifašistov, borcev za vrednote NOB in Veteranov Koper je lokalno društvo prostovoljnih članov, ki spoštujejo svojo domovino in narod in so ponosni na svoje prednike, ki so se uprli fašizmu in okupatorju.

Temeljna naloga naše organizacije ostaja ohranjanje zgodovinskega spomina. Preprečiti moramo, da bi šel osvobodilni boj, ki je bil boj proti fašističnim okupatorjem, njihovim klerofašističnim kolaboracionistom in domačim izdajalcem, z odhajanjem živih prič v pozabo, in zagotoviti, da bo prešel protifašizem iz osebne zavesti v kolektivno, v zgodovinski spomin naroda.

Bistvo tega so vrednote, na katerih je bil zasnovan narodnoosvobodilni boj. Te so svoboda, bratstvo, enakost, poštenost in ljubezen do domovine. Niso se spremenile vse do današnjih dni, saj gre za občečloveške vrednote, ki se ne spreminjajo v času in prostoru. Tudi v današnjem kontekstu so povsem razumljive mlajšim rodovom. Ne gre namreč samo za svobodoljubje in ljubezen do domovine, pač pa tudi za spoštovanje človekovega dostojanstva, za enakopravnost in socialno pravičnost, ki ni nikakršen komunistični dodatek k narodnoosvobodilnemu boju, pač pa njegova temeljna sestavina. Gre torej za protifašizem, ali  stalni boj proti fašizmu, ki je še vedno živ. Fašizem ni samo risanje svastik, in antisemitizem, ampak delitev ljudi na večvredne in manjvredne, razdvajanje ljudi, netenje sovraštva, vojn, osvajanje in podrejanje narodov, pri nas v Sloveniji pa  hlapčevsko ritolizništvo tujin osvajalcev, danes ne več vojnim ampak gospodarskim in političnim.

Osebna izkaznica

 

Združenje protifašistov, borcev za vrednote NOB in veteranov Koper

Associazione antifascisti, combattenti per i valori della LLN e veterani di Capodistria

 

Sedež Združenja:

Župančičeva 18, 6000 Koper

tel.: 05 627 19 28,

Uradne ure: ponedeljek, sreda in petek od 9.00 do 11.00

e-pošta društva: zb.nob.koper@siol.net

 

Ime banke: Banka Intesa Sanpaolo d.d.

Številka računa: 1010 0003 5644 488

IBAN: SI56 1010 0003 5644 488

BIC: BAKOSI2X

 

Predsednik: Marijan Križman, v.d. Vojko Vodopivec

Tajništvo: Nataša Hiršman

 

To je spletni bilten našega Združenja.

Pripravlja in ureja ga Miloš Ivančič.

Info o straneh : zdruzenje.borcev.koper@gmail.com

 

KJE SMO?

Župančičeva 18, 6000 Koper

http://www.zb-koper.si/zemljevid.jpg

Zemljevid

Ali glej mapo.


 

 

Podarite nam delež svoje dohodnine

Spoštovane tovarišice in tovariši,
prijatelji, somišljeniki in domoljubi,
če vam ni vseeno kateri politični stranki, verskemu združenju, društvu ali drugemu bo država dala del vašega denarja od vaše dohodnine, potem se odločite sami, saj lahko en odstotka namenite za ohranjanje vrednot, za katere so se borili naši predniki. Združenja borcev so še edina, ki se borijo za ohranitev ponosa na našo narodnoosvobodilno vojno, partizane, za njihove vrednote in ideale svobode, bratstva, enakosti, pravičnosti…
Od letos dalje smo tudi mi vpisani v register organizacij, ki jim lahko donirate (podarite). Pravico do doniranja imajo vsi, ki plačujejo dohodnino. Natisnite ta obrazec kar na vašem tiskalniku in ga nato izopolnite, vpišite svoje podatke in davčno številko, in ga podpišite, ostalo smo v predelnico dopisali že mi, in ga nesite ali pošljite na vašo najbližjo davčno upravo (FURS).

Če vam ne uspe natisniti tega obrazca, ga lahko dobite na davčnem oz. finančnem uradu. V tega morate v predelnici vpisati naše ime: Združenje protifašistov, borcev za vrednote NOB in veteranov Koper in nato še našo davčno številko 95991166 in 1,00 odstotek (ali pa manj).
Izpolnjeni obrazec lahko pošljete tudi na naš naslov Župančičeva 18, 6000 Koper.
Priloženi obrazec kopirajte in te izvode naj izpolnijo in podpišejo tudi drugi iz vaše družine prijatelji in znanci.
Hvala za vašo pomoč

OBRAZEC ZA DONACIJO

 

Vse pravice pridržane ©

Združenje protifašistov Koper in Miloš Ivančič ©

NA VRH